Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου γεννήθηκε το 2007 με σκοπό να αγκαλιάσει το φιλοθεάμον κοινό των βορείων προαστίων τις βραδιές του καλοκαιριού. Και το Μαρούσι, ως κοιτίδα πολιτισμού στο χθες και στο σήμερα, δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστήσει στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη της Αττικής.

Από τότε το Φεστιβάλ Αμαρουσίου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αττικής, και το μοναδικό στα βόρεια προάστια.

Σε έναν υπαίθριο χώρο, χωρητικότητας 2.500 καθήμενων θεατών, όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες σε πολυάριθμες μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου αλλά και εναλλακτικές καλλιτεχνικές προτάσεις συναντιούνται στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου που αποτελεί πόλο έλξης για περισσότερους από 50.000 θεατές σε όλη τη διάρκειά του.

Η ανανέωση είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του, όμως, αυτό που διατηρείται σταθερό είναι η απόκρισή του σε ένα μαζικό ακροατήριο, επιτυγχάνοντας να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων του κοινού.


Θεόδωρος Αμπατζόγλου
Δήμαρχος Αμαρουσίου

Το φετινό Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος μας, επιχειρεί να φέρει μία ισχυρή νότα αισιοδοξίας, εν μέσω υγειονομικής κρίσης και να προσφέρει σε όλους τους Μαρουσιώτες και επισκέπτες της πόλης μας θεάματα και ακούσματα υψηλού επιπέδου.

Οι 3 Μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο, με μεγάλη επιτυχία στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, ήταν η πρόγευση του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον Πολιτισμό στην πόλη μας.

Από τις 2 έως τις 16 Σεπτεμβρίου καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και θα κάνουν το Μαρούσι τον Πρωταγωνιστή των πολιτιστικών δρώμενων στα Βόρεια Προάστια.

Καλούμε τους Μαρουσιώτες και όχι μόνο, στον φιλόξενο και ασφαλή χώρο του Αίθριου Θεάτρου για να ζήσουμε μοναδικές μουσικές και θεατρικές στιγμές.


Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Δήμαρχος Αμαρουσίου
Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης


Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, ο Δήμος μας είναι σίγουρο πως και φέτος θα πρωταγωνιστήσει στην παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Κατά το «Φεστιβάλ 2020», μουσικοί και θεατρικοί καλλιτέχνες μέσα από ένα ευρύ φάσμα παραστάσεων θα ψυχαγωγήσουν και θα κρατήσουν συντροφιά στους Μαρουσιώτες και τους φίλους των πολιτιστικών θεαμάτων.

Η ΚΕΔΑ ως φορέας διοργάνωσης του Φεστιβάλ εγγυάται πως θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι θεατές θα απολαύσουν υπηρεσίες πολιτισμού σε ασφαλές περιβάλλον.


Νίκος Πέππας
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α)

Νίκος Πέππας
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


X
X