Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου γεννήθηκε το 2007 με σκοπό να αγκαλιάσει το φιλοθεάμον κοινό των βορείων προαστίων τις βραδιές του καλοκαιριού. Και το Μαρούσι, ως κοιτίδα πολιτισμού στο χθες και στο σήμερα, δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστήσει στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη της Αττικής.

Από τότε το Φεστιβάλ Αμαρουσίου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αττικής, και το μοναδικό στα βόρεια προάστια.

Σε έναν υπαίθριο χώρο, χωρητικότητας 2.500 καθήμενων θεατών, όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες σε πολυάριθμες μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου αλλά και εναλλακτικές καλλιτεχνικές προτάσεις συναντιούνται στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου που αποτελεί πόλο έλξης για περισσότερους από 50.000 θεατές σε όλη τη διάρκειά του.

Η ανανέωση είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του, όμως, αυτό που διατηρείται σταθερό είναι η απόκρισή του σε ένα μαζικό ακροατήριο, επιτυγχάνοντας να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων του κοινού.


patoulis
Γιώργος Ε. Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε)

«Σταθερά εδώ και 11 χρόνια το καλοκαιρινό πολιτιστικό ραντεβού μας είναι το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

Το μοναδικό στα βόρεια προάστια Φεστιβάλ του Δήμου μας και φέτος ανοίγει τις πύλες του για να μας υποδεχτεί.

Ένας μήνας γεμάτος με μουσική, θέατρο, χορό, ένας μήνας γεμάτος με παλμό που μεταφέρουν στο κοινό οι πρωταγωνιστές του, μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου που έρχονται στο Μαρούσι για να μας χαρίσουν όμορφες καλοκαιρινές στιγμές.

Και φέτος, το πρόγραμμα είναι πολυσυλλεκτικό, με στόχο να ανταποκρίνεται σε μεγάλο εύρος προτιμήσεων του κοινού.

Πεποίθησή μας είναι ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Για αυτό και σε αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι θέλουμε οι ταξιδευτές να είναι πολλοί. Θέλουμε το Φεστιβάλ μας να είναι προσιτό σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Αμαρουσίου ανοίγει την Τρίτη 26 Ιουνίου και σας θέλουμε όλους κοντά μας».


«Σχεδιάζοντας το καλοκαιρινό Φεστιβάλ μας, για ακόμα μια χρονιά δώσαμε έμφαση στη φιλοξενία μεγάλων ονομάτων της μουσικής, αγαπημένων καλλιτεχνών που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά ρεύματα και έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Και φέτος, επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, ποικίλου περιεχομένου, ανεβαίνουν στο σανίδι του Αίθριου Θεάτρου του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει την πολιτιστική ατραξιόν των βορείων προαστίων και χιλιάδες θεατές, όπως κάθε χρόνο, να μοιραστούν την ατμόσφαιρά του.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2018 και κρατήστε έγκαιρα τη θέση σας μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.festivaldimouamaroussiou.gr».

peppas
Νίκος Πέππας
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


X