Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου γεννήθηκε το 2007 με σκοπό να αγκαλιάσει το φιλοθεάμον κοινό των βορείων προαστίων τις βραδιές του καλοκαιριού. Και το Μαρούσι, ως κοιτίδα πολιτισμού στο χθες και στο σήμερα, δεν θα μπορούσε παρά να πρωταγωνιστήσει στον σύγχρονο πολιτιστικό χάρτη της Αττικής.

Από τότε το Φεστιβάλ Αμαρουσίου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Αττικής, και το μοναδικό στα βόρεια προάστια.

Σε έναν υπαίθριο χώρο, χωρητικότητας 2.500 καθήμενων θεατών, όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες δημοφιλείς καλλιτέχνες σε πολυάριθμες μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις.

Κάθε χρόνο μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου αλλά και εναλλακτικές καλλιτεχνικές προτάσεις συναντιούνται στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου που αποτελεί πόλο έλξης για περισσότερους από 50.000 θεατές σε όλη τη διάρκειά του.

Η ανανέωση είναι στοιχείο που χαρακτηρίζει τη διαδρομή του, όμως, αυτό που διατηρείται σταθερό είναι η απόκρισή του σε ένα μαζικό ακροατήριο, επιτυγχάνοντας να καλύπτει ένα μεγάλο εύρος των καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων του κοινού.


patoulis
Γιώργος Ε. Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε)

«Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εδώ και 12 χρόνια, δίνουμε το καλοκαιρινό πολιτιστικό μας ραντεβού στο Φεστιβάλ του Δήμου μας.

Πόλος έλξης για χιλιάδες θεατές, το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου, το μοναδικό στα βόρεια προάστια, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του.

Μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής και του θεάτρου θα συνθέσουν και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Πεποίθησή μας είναι ότι ο πολιτισμός είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια. Για αυτό και θέλουμε το Φεστιβάλ μας να προσφέρει ευκαιρίες ψυχαγωγίας σε όλους συμπολίτες μας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ Αμαρουσίου ανοίγει τη Τετάρτη 26 Ιουνίου και σας θέλουμε όλους κοντά μας.»

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας


«Σχεδιάζοντας το καλοκαιρινό Φεστιβάλ μας, για ακόμα μια χρονιά δώσαμε έμφαση στη φιλοξενία δημοφιλών καλλιτεχνών της μουσικής σκηνής που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά ρεύματα και έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Και φέτος, θεατρικές παραστάσεις ποικίλου περιεχομένου θα ανέβουν στο σανίδι του υπαίθριου θεάτρου του Φεστιβάλ Αμαρουσίου.

Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει την πολιτιστική πρόταση των βορείων προαστίων και χιλιάδες θεατές, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, και φέτος να μοιραστούν τη μοναδική ατμόσφαιρά του.

Σας περιμένουμε να γίνετε κομμάτι αυτής της μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού».

Νίκος Πέππας
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α)

Νίκος Πέππας
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


X
X