Τα διαχρονικά μηνύματα του μεγάλου στοχαστή της Αρχαιότητας στη θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη» στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018

Τα διαχρονικά μηνύματα του μεγάλου στοχαστή της Αρχαιότητας στη θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη» στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018

Γ. Πατούλης: «Μέσα από θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή, η αρχαιοελληνική διανόηση έρχεται πιο κοντά στο σήμερα και στους νέους μας»

Τα διαχρονικά μηνύματα του αρχαιοελληνικού φιλοσοφικού στοχασμού με επίκεντρο την ιστορική και τόσο καθοριστική δίκη και καταδίκη του μεγαλύτερου Έλληνα φιλοσόφου και στοχαστή Σωκράτη μοιράστηκαν με τους θεατές οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Η Δίκη του Σωκράτη» που ανέβηκε στη σκηνή του Αίθριου Θεάτρου στο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018. Την παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συνεχάρη τους ηθοποιούς της παράστασης για την εμφάνισή τους.

Η ρηξικέλευθη παράσταση με εύληπτο τρόπο μετέδωσε τις ιδέες του Σωκράτη, πολύτιμη παρακαταθήκη του παγκόσμιου πνευματικού πολιτισμού, όπως αυτές πρόβαλαν μέσα από τον θείο λόγο του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και τον καυστικό και χιουμοριστικό λόγο του Βάρναλη.

Στο τέλος της βραδιάς, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συνεχάρη τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, που «με όχημα τη Δίκη του Σωκράτη ο θεατής μυείται στο πνευματικό μεγαλείο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου. Μέσα από θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή, η αρχαιοελληνική διανόηση έρχεται πιο κοντά στο σήμερα και στους νέους μας». Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε το κοινό που στηρίζει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Δήμου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζει τη διαδρομή του με τη συναυλία του Σπύρου Αρσένη «Μια φεγγαράδα είναι η Ελλάδα» (02/07),  τη μοναδική χορευτική παράσταση αργεντίνικου τάνγκο Buenos TangosRomper el piso(04/07), τη συναυλία της ταλαντούχου ερμηνεύτριας Μελίνας Ασλανίδου (05/07), τη συναυλία του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου (11/07), το μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Θεόδωρο Πολυκανδριώτη με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη (12/07), το αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη και Στέλιο Καζαντζίδη, τον Γιώργο Υδραίο και τη Μαρία Σουλτάτου (13/07), τους δημοφιλείς στο νεανικό κοινό StanREC (17/07), τη συναυλία της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Γλυκερίας (19/07), τη συναυλία των The Idols 60’s(25/07), τη θεατρική παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη (27/07). Την αυλαία του Φεστιβάλ ρίχνει τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η εκρηκτική Άννα Βίσση.

Στο site του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου www.festivaldimouamaroussiou.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις με προπώληση εισιτηρίων, με ελεύθερη είσοδο, αλλά και με χρήση της Artemis card με προνομιακές τιμές για τους κατόχους.

Κύριος Χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρία Α. Ισμαήλος Α.Ε

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 FM – 105.8 FM, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 FM, Sfera 102.2 FM, Μουσικός 98.6 FM, POLITISGROUP, Realfm97.8, Real.gr, Attica TV, AAF.gr,  monopoli.gr

Προπώληση εισιτηρίων:

  • Μέσω διαδικτύου, στο viva.gr και στο τηλ. 11876.
  • Στο Viva Spot στο Σύνταγμα (7 ημέρες την εβδομάδα 09.00 – 21.00)
  • Στα καταστήματα Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
  • Στο Δημαρχείο Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ.
  • Στη Λεωφ. Κηφισίας 219 – Αίθριο Θέατρο, την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας

Συντονιστείτε με το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 στο διαδικτυακό τόπο www.festivaldimouamaroussiou.gr και στο Facebook / Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.

No Comments

Leave a Reply

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


X
X